VI ❤️ ROGALAND!

Comment

VI ❤️ ROGALAND!

For andre år på rad har vi fått produsere magasinet Barnas Rogaland for samarbeidsprosjektet med samme navn. Magasinet distribueres i mai/juni i et opplag på 300 000, fordelt på Agder-fylkene, Telemark, Hordaland – og Rogaland.

Å lage magasin for Barnas Rogaland er en aldeles super jobb. Gjertrud Neteland har hatt designansvaret og sammen med Kristoffer Olavesen lekt med former og farger og skapt en magisk planet av Rogaland 🌞🌍😍. Tina Grønnevik har ledet prosjektet sammen med aktørene i Barnas Rogaland, med Håvard Spikkeland og Elin Ravndal Bell i spissen – og resultatet er et innholdsrikt magasin med det beste Rogaland har å by på av attraksjoner, magiske naturopplevelser og gøye aktiviteter for hele familien! (Har du ikke fått magasinet 👉 bit.ly/2pbs1bS )

Comment

Til lange tekster foretrekker vi bok og magasin

Comment

Til lange tekster foretrekker vi bok og magasin

På papir eller skjerm? Foretrekker unge digitalt innfødte nettopp å lese digitalt fordi de er vokst opp med det? Nei, viser en ny dansk undersøkelse. 

Men er det da sånn at alle vi andre som lever med mobilen i hånden også helst leser lengre tekster på den eller nettbrettet?

Nei, igjen, svarer den samme myteknusende undersøkelsen fra nabolandet i sør. Et klart flertall av folk, og i særlig grad nettopp unge, foretrekker å lese lange tekster på papir.

77 prosent av dem som ble spurt, ønsker helst å lese lengre tekster – som romaner, lange artikler eller fagbøker -  på papir. Det går fram av det ferske materialet fra rådgivningsfirmaet Bjerg Kommunikation og analysefirmaet Megafon.

Blant dem i alderen 18-29 år foretrekker hele 83 prosentå lese på papir. Færrest, 73 prosent, velger papir i aldersgruppen 60-69 år, i følge den danske avisen Politiken.

Undersøkelsen bryter altså med vante forestillinger om hvem som er mest ivrig etter å beholde magasiner og bøker på papir, og viser at selv om digitale versjoner utvikles, og vil forbli alternativer, så lever det trykte ordet godt.

– Denne undersøkelse er et uttrykk for at hjernen har lettere for å konsentrere seg om informasjon på papir, noe også andre undersøkelser har vist, sier direktør Kresten Bjerg i Bjerg Kommunikation.

I følge NTB viser Bjerg blant annet til forskning som Universitetet i Stavanger har utført blant norske 10. klassinger, som har langt bedre tekstforståelse når de leser en fagbok eller skjønnlitterær tekst i bokform, enn når de gjør det på en dataskjerm.

Greit og godt å vite.

Comment

Comment

Velkommen, Ole!

Ole J. Askeland, redaktør.

Ole J. Askeland, redaktør.

Året 2017 starter med et brak! Ole J. Askeland begynner som redaktør hos oss i dag. Han har tidligere jobbet som mediesjef i Viking Fotball, vært kommunikasjonsrådgiver for Stavanger symfoniorkester og for Stavanger2008 Europeisk Kulturhovedstad. Han var journalist i Stavanger Aftenblad i en rekke år og har også gitt ut flere bøker, om alt fra fotball til mat. I Impress kommer han til å jobbe strategisk; med redaksjonell rådgivning, innholdsproduksjon og som prosjektleder. En aldri så liten potet i vårt voksende publiseringshus. Med Ole blir vi enda sterkere på bøker og magasiner. Vi gleder oss! 

Comment

RØVERHISTORIER

Comment

RØVERHISTORIER

To unge Stavangerkvinner står bak denne eventyrboka. Resultatet av det uortodokse samarbeidet, forfatter i Bilbao og tegner i Stavanger, er blitt ei fargerik, drømmende bok, beslektet både med folkeeventyr og 1001 natt.
— Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

For et par år siden ga Impress ut boka Røverhistorier av Susanne Våland Pedersen og illustratør Ida Eva Neverdahl. Røverhistorier tar deg med på en eventyrlig reise i det ukjente. Inn i grotter, gjennom regnskog, ned på havets bunn, opp i himmelhavet og inn i vår egen indre verden. Her møter du røverprinsessen Perle, kaptein Bobadillo, papegøyen KoKo og mannskapet på skuta Miribilla. Året er 1514, og reisen starter i det karibiske hav ... 

Les mer (og kjøp boka til plyndre-pris!) på roverhistorier.no  

Comment

Comment

FORLAGSKATALOG / ROGALAND

Bøker er den beste gave, er det ikke?
I Rogaland har vi mange forlag som hvert år gir ut gode og interessante bøker, fra fagbøker og lokallitteratur, kokebøker, livsstilsbøker, til barnebøker, romaner, krim og lyrikk. 11 av distriktets forlag samlet seg i høst under paraplyen LittVest og ga ut en felles forlagskatalog, som vi fikk produsere. Katalogen ble postkassedistribuert i begynnelsen av november. Fikk du ikke katalogen i posten, kan du bla i den på littvest.no

Comment

Alt for ASFALT!

Alt for ASFALT!

Snart to uker er gått siden vi leverte de første pallene til Gatemagasinet ASFALT med kokeboken ASFALT: mat – Det rumler i magen. Boken kan allerede smykke seg med tittelen bestselger! 

I slutten av august spurte ansvarlig redaktør Kristin Hofsli om vi ville være med å lage bok til jul (!). Selvfølgelig, sa vi – og med det startet en intens arbeidsperiode for å rekke lansering 11. november. Vår designer Gjertrud Neteland satt i ukevis og klekket ut og flikket på nydelige oppslag og detaljer. Da boken var klar til trykk leverte vi stafettpinnen videre til Kai Hansen Trykkeri AS. Derfra gikk bøkene til bokbinder på Østlandet. Det tar tid å binde inn og plastpakke 25 000 bøker ... og da det nærmet seg lansering måtte vi være kreative for få bøkene levert i tide. All ære til Trond Aril Espedal som kjørte tur-retur Skien i varebil og hentet to paller med bøker til lanseringsfesten. Takk til alle dyktige medarbeidere som står på og takk til Kai Hansen og Trond Aril for utmerket trykk-kvalitet og leveranse.

Og sist, men ikke minst: takk til Kristin og Gatemagasinet ASFALT for et vidunderlig og meningsfullt oppdrag. 

Comment

Lærlingen er på plass

Kristoffer Olavesen, mediegrafikerlærling

Kristoffer Olavesen, mediegrafikerlærling

15. august hadde Kristoffer Olavesen sin første dag som mediegrafikerlærling hos oss, etter  to år som en av de faglig sterkeste på media og kommunikasjon ved Hetland videregående skole. I tillegg til skole har han de siste årene levert logoer som frilanser, og arbeidet frivillig med grafisk design for Geekcrew. I år var han den eneste i sitt årskull på Hetland som fikk lærlingplass, og er nå godt i gang med arbeid hos oss. Han har allerede fått skryt for sitt første omslagsdesign!

 

Comment

Comment

Dette er Ina

Ina Midttveit, journalist og prosjektleder

Ina Midttveit, journalist og prosjektleder

Ina Midttveit hadde sin første arbeidsdag i Impress 8. august. Hun er utdannet journalist med fordypning i prosjektledelse og har master i samfunnssikkerhet. I studietiden var hun innom studentavisen SmiS, NRK Rogaland og Aftenbladet. Hun har også bakgrunn som kommunikasjonsrådgiver i Boreal Transport. Ina beskriver seg selv som rolig, strukturert og som regel blid. Hun er dedikert Everton-supporter og dessuten sofasliter av ypperste klasse. I Impress skal Ina styrke det redaksjonelle teamet både som prosjektleder og journalist.

Velkommen, Ina!

Comment

Comment

Her er hun!

Elisabeth Ferking, grafisk designer.

Elisabeth Ferking, grafisk designer.

Grafisk designer Elisabeth Ferking begynte hos oss i slutten av mai. Hun går inn i vikariatet som redaksjonell designer, og er allerede i fullt driv med redesign av magasin, brosjyrer og arbeid med visuell profil for en ny (og ennå hemmelig) kunde. Elisabeth, som utdannet seg innen grafisk-/mediadesign i London, har bakgrunn som grafisk designer i henholdsvis Abacus Kommunikasjon i Haugesund og de siste to årene i Oktan Stavanger. Hun er også en dedikert hobbyfotograf, noe flere av våre kunder vil få glede av. Vi er veldig fornøyd med å ha Elisabeth med på laget i Impress!

Comment

Comment

Nytt magasin i hus!

Barnas Rogaland; et gratismagasin fullt av opplevelser.

Barnas Rogaland; et gratismagasin fullt av opplevelser.

Heftige naturopplevelser, lærerike aktiviteter og magiske øyeblikk – det er Rogaland, det. Bare ta en titt i magasinet som i disse dager sendes ut til 270 000 husstander i Sør-Norge. Barnas Rogaland er en katalog over aktiviteter og opplevelser for barn og barnefamilier i regionen vår.

Takk til en engasjert prosjektgruppe bestående av Kongeparken, Norsk Oljemuseum, Jærmuseet Vitenfabrikken/Vitengarden og Arkeologisk museum for supert samarbeid og prosjekt!

Comment

Comment

Har du lyst på lærlingplass hos oss?

Vi er på jakt etter en entusiastisk og lærevillig mediegrafikerlærling. Som lærling vil du bli en del av vårt grafiske team som leverer produkter og tjenester hovedsakelig innen utforming av trykksaker, design og idéarbeid, men også noe produksjon for web. Vi søker deg som har utviklet din sans for form, typografi og farger på videregående skole, og som er klar for å ta steget videre til arbeidslivet. Hos oss kommer du til å få varierte oppgaver å bryne deg på og en bratt læringskurve i et kjekt miljø.

Kvalifikasjoner

- Minimum fullført VG2 i Medier og kommunikasjon
- Alternativt tilsvarende fag på høyere utdanningsnivå
- Fullført VG3 påbygg er en fordel

Vi kan tilby

- Spennende prosjekter og interessante kunder
- Et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø
- Lærlinglønn etter tariffavtale
- Tiltredelse i august 2016 (læretid ca. 2 år)

Vi ønsker at du

- Har sans for typografi, form og farger
- Har evne til å tilpasse deg nye medier, er nysgjerrig og interessert
- Er pålitelig, nøyaktig og strukturert og har evne til å arbeide under tidspress
- Ønsker små rutineoppdrag like velkommen som større og mer utfordrende oppgaver
- Har gode norskkunnskaper og er komfortabel med å ha kundekontakt

Vi gleder oss til å høre fra deg! Send en kortfattet søknad med vedlegg til elisabeth@impresspublisering.no innen 10. mai 2016.

Vedlegg til søknad: CV, kopi av vitnemål/karakterer, attester og referanser (dersom du har), portfolio (det er ønskelig å se relevant arbeid, skoleoppgaver e.l.)

 

Comment

Comment

VI SØKER DESIGNER

Redaksjonell designer (vikariat 100% stilling)

Typografinerd, konseptorientert, kvalitetsbevisst og effektiv?
Vår kreative leder skal i permisjon til sommeren, og vi ønsker velkommen en erfaren grafisk designer som kan fylle hennes sko frem til september 2017.

Arbeidsoppgaver

- Ansvar for å kvalitetssikre og videreutvikle vår magasin- og bokproduksjon
- Ansvar for å presentere visuelle løsninger i kundemøter
- Design og utvikling av nye produkter og visuelle profiler
- Design og produksjon med utgangspunkt i eksisterende visuelle profiler
- Fungere som rådgiver i egne prosjekter
- Ta del i den daglige produksjonen av magasiner, bøker og profileringsmateriell

Kvalifikasjoner

- Bred erfaring med visuell kommunikasjon og utarbeidelse av konsepter
- Spesifikk erfaring med bok- eller magasindesign og produksjon
- Særlig interesse for print og trykte medier
- God muntlig og skriftlig kommunikasjonsevne

Vi ønsker at du

- Er en designer med et bredt uttrykksregister
- Er kreativ også når rammene er stramme
- Evner å sjonglere flere oppgavene samtidig - Har sans for å yte god service
- Er positiv, initiativrik og ser verdien av å spille på lag
- Har grafisk designutdanning på universitets-/ høyskolenivå

Vi kan tilby

- Spennende prosjekter og interessante kunder
- Stor mulighet til påvirkning
- Et hyggelig og uformelt arbeidsmiljø
- Fleksitid og gode tekniske verktøy
- Lønn etter avtale
- Mulighet for snarlig tiltredelse

Er dette noe for deg? Send oss en kortfattet søknad, cv og portfolio på epost til tina@impresspublisering.no, innen 17. april 2016. Merk søknaden «Redaksjonell designer».

Spørsmål om stillingen kan rettes til kreativ leder Mariken Steen: mariken@impresspublisering.no

Comment

Comment

Å fylle 100 år er ikke alle forunt

Men John Dahle Skipshandel markerer i år at det er 100 år siden de åpnet dørene på Fiskepiren i Stavanger. Utviklingen av John Dahle Skipshandel speiler på mange måter Stavangers utvikling gjennom det siste hundreåret. I sin tid sto de støtt på leveranser til skip og fiskebåter; senere har de funnet sitt hovedmarked i oljå. I dag holder John Dahle Skipshandel til i Risavika (Tananger), og de markerer sitt 100-årsjubileum ved å skrive bedriftens historie fra 1915 og frem til i dag.

Det har vært inspirerende å lage denne boken sammen med forfatter Engwall Pahr-Iversen – og John Dahle d.y.

Gamle skatter fra skipshandelsloftet er foreviget av fotograf Arne Bru Haug, og pryder bokens omslag og kapittelsider.

 

Comment

Hurra for Gosenrevyen!

Comment

Hurra for Gosenrevyen!

Gosenrevyen er Norges største og lengstlevende ungdomsskolerevy. Den har siden 1991 betydd mye for skolen og ungdommen som har vokst opp i bydelen og Stavanger forøvrig. I 2015 fylte Gosenrevyen 25 år, og denne uken markeres jubileet med jubileumsrevyforestillingene FEST og GLEDE.

Takk til Hertervig Forlag for at vi fikk det ærefulle oppdraget med å samle Gosenminnene i bokform. Det har vært en glede å jobbe med redaktør Gerhard Våland Sund, Ole Kallelid og resten av redaksjonen. Helt fra idéstadiet, gjennom faser med tekstbearbeiding, layoutarbeid, omslags- og punkstørrelse-diskusjoner – og frem til overlevering av ferdig bok til en engasjert og dedikert revygjeng.  


Comment

Årets første ASFALT

Comment

Årets første ASFALT

ASFALT_1_2016_forside.jpg

Nå er årets første utgave av Gatemagasinet ASFALT i salg. Håper du kjøper det!

Gatemagasinet ASFALT selges av mennesker med ruserfaring og som er i en vanskelig livssituasjon. Selgerne kjøper bladet for kr. 50,- og selger det videre for kr. 100,-  Mellomlegget beholder selgeren som lønn. På denne måten gir Gatemagasinet ASFALT medmennesker en mulighet til å skaffe seg en inntekt på en verdig måte.

I samarbeid med Kirkens bymisjon initierte Impress gatemagasinet Asfalt i 2009. I dag står vi for design og teknisk produksjon, i nært samarbeid med ASFALT-redaksjonen.

Comment

DIGITALT MAGASIN

Comment

DIGITALT MAGASIN

I høst utviklet vi pilotprosjektet «Digital publikasjon». Vi har laget et fullverdig magasin for iPad med alt innhold fra et papirmagasin, og supplert med lyd og film og annet snadder. Om du er nysgjerrig eller ønskrer å gi dine publikasjoner en ny dimensjon i digital drakt, ta gjerne kontakt. Vår pilot er tilgjengelig i AppStore under navne «Ditt Bate».

 

 

 

Comment

HURRA FOR OSS!

Comment

HURRA FOR OSS!

Impress runder 30, og har siden oppstarten i 1986 etablert seg som en solid leverandør av leseverdig innhold for mange ulike bransjer og fagmiljøer i regionen. Vi jubilerer med kake og ny visuell profil!

Med det nye uttrykket vil vi vise kunnskapen, profesjonaliteten og engasjementet på huset, og hva vi kan bidra med for eksisterende og nye kunder. Bli med inn og ta en titt!

Comment

Comment

FOTBALL & FØLELSER

Vi plukker ned baller og er en ivrig medspiller når Viking tre ganger i året lager og gir ut magasinet sitt. Men i dag er vi heiagjeng. Der e` vind fra vest – og klart for fotballfest!

Lykke til i semifinalen 2015! VIKING til Ullevål!

FOTO: Jan Inge Haga

FOTO: Jan Inge Haga

Comment