Intervju
4 May

Ny på laget

Kirsti Wilhelmsen på sin første dag på kontoret. Foto: Merethe Opstad Clausen
Samina Bruket
/
Innholdsprodusent

Her er Kirsti Wilhelmsen. Filmfotograf og tech-nerd. Kiter og snowboarder. Og fra denne uken av en «impresser»!

Kirsti har vi venta på. Det har vært en fin hemmelighet i noen måneder nå; at hun skal begynne hos oss. Jeg, Samina, kjenner henne fra før, vi har jobbet sammen i NRK Rogaland, så jeg vet at vi har fått en knakende kjekk og dyktig filmfotograf på laget. For at også du skal få bli bedre kjent med Kirsti, satte vi av tid til et bli-kjent-intervju første dag på jobb:

Fotografpris til unge Kirsti

Hvor lenge har du egentlig vært interessert i film og foto?

– Jeg har alltid hatt kamera og kan huske at jeg fikk fotografprisen på barneskolen! Altså, alle fikk en pris, he-he – det var jo på barneskolen og alle fikk pris for noe. Og jeg hadde tatt masse actionbilder på leirskolen, av folk som hoppa på ski og sånt – fikk tatt masse kult!

Ble det foto og film videre derfra?

– Da jeg skulle velge utdanning, husker jeg godt at faren min sa til meg: «IT er fremtiden!» Og året etter at jeg begynte på allmennfag, så kom det en IT-linje. Da tok jeg den – og etter lærlingetiden jobbet jeg i flere år med det, før jeg begynte å studere. Da var det tilbake til filminteressen. Jeg tok utdanning i fjernsyns- og multimedieproduksjon på UiS.

Kirsti er ivrig både på snowboard og kite, og her får hun kombinert favorittene sine!

– Etterpå jobbet jeg både som frilanser og i vikariat hos NRK Rogaland, tok fotooppdrag for Rogalands Avis og for private. En stund hadde jeg også, sammen med en kompis, et lite firma som het Ekstremfoto. Dette var da droneflyging var ganske nytt, og han fløy dronen mens jeg styrte kameraet – og redigerte sammen klippene.

Hva er det mest spennende filmoppdraget du har vært ute på?

– Det må være da jeg skulle filme en skogbrann i Ryfylke. NRK hadde leid helikopter, sidedøren ble fjernet og jeg fikk på en sele for å henge ut av døra for å filme. Det var gøy! Og så kan jeg nevne et oppdrag vi fikk i Ekstremfoto: Da sto jeg på kanten på toppen av Kjerag og filmet basehopperne idet de hoppet utfor. Det var spennende!

Kirsti likte også godt å dekke festivaler og store arrangement, som Spellemannsprisen, de årene utdelingen ble holdt i Stavanger.

– Det var veldig gøy å rigge opp liveutstyr på forhånd og kjøre livesending. Intervjue artistene på rød løper – og prisvinnere på rekke og rad. Det er kjekt å jobbe tett sammen med kolleger for å få alt til på et svært arrangement. Og det at alt ikke er forutsigbart, du må takle det som skjer der og da, da trives jeg.

Forstår begge språk 

Etter år med masse frilansjobbing dro Kirsti og kjæresten på en lang reise til Karibien hvor de ble på samme lille øy i tre måneder.

– Vi reiste til Union Island. Vi kjente noen som var der fra før, og ble kjapt involvert i mange ting: Noen på hotellet trengte litt IT-hjelp, på et Animal Shelter trengte de fotograf. Det var skikkelig fint der, og vi håper på å reise tilbake en gang.

Her kan du skimte samboeren til Kirsti som kiter i sjøen utenfor Union Island. Foto: Kirsti Wilhelmsen

Vel hjemme igjen begynte kjæresteparet å tenke på huskjøp. Men frilansoppdrag ga varierende inntekt.

– Selv om jeg ville fortsette som fotograf, ble det viktig med sikker inntekt. Jeg begynte i IT-selskapet Presight Solutions, har vært der i nesten seks år, og har trivdes kjempegodt i jobben som applikasjonseier.

Kirsti satt med ansvaret for applikasjonen mot kunden, hun fant ut hva de trengte – og videreformidlet til utviklerne.

– Jeg er god til å snakke «begge språk»: Forstå og forklare det tekniske vi trenger – og samtidig forstå brukeren. Det er spennende å sette seg inn i nye ting. Det er nok derfor jeg begynte som support, men ble applikasjonseier etter hvert – jeg har et godt overblikk over hvordan ting bør fungere.

Men nå er du igjen i jobb som filmfotograf, hvorfor?

Jeg har savnet å kjenne på at man lager noe, et produkt. IT handler om å løse problemer, men som fotograf sitter du igjen med noe håndfast: «se hva vi har laget!» Det er arbeid du kan legge sjela di i.  

Kirsti forteller at hun jobber best under press – hun liker et høyt tempo. Fart må inn på både jobb og hjemmefronten.

– Jeg holder mye på med kiting og snowboard, og det er gøy å ta bilder og filme mens vi holder på. Dele bilder og film med de andre som er med, det synes alle er fint. Nå har vi også begynt å ta vår ett år gamle datter med i skateparken, pappaen støtter henne på brettet mens jeg tar masse bilder. Det tror jeg blir kjekt for henne å se når hun blir eldre.

Hva ser du mest frem til i nye jobben – hos oss?

– Dra ut på oppdrag. Kombinasjonen av å være ute i friluft, treffe nye mennesker, se nye steder – og så bruke film og foto til å skape noe vi kan være stolte av.

Veldig velkommen er du, Kirsti – takk for praten!

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
Ny på laget
Her er Kirsti Wilhelmsen. Filmfotograf og tech-nerd. Kiter og snowboarder. Og fra denne uken av en «impresser»!
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.