Intervju
27 Sep

Fargerik kunstnersjel!

Sigmund Jensen
/
Prosjektleder

Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!

«Fargerik» er kanskje ikke det første som slår en med vår nye grafiske designer. Han er vel heller mer av en «black rider», der han kommer på jobb på en svart motorsykkel, i svart hjelm og svart kjøredress, dekket i svarte tatoveringer og med svarte plugger i øretunnelene. Ellers kler han seg nøytralt, i mye svart og duse høst- og jordfarger. – Jeg liker anonymiteten som det alminnelige gir.  

For skinnet bedrar. Under overflaten banker hjertet for kunst, musikk, film og design. Helst skal det berøre og bevege. Det skal være sterkt, som den veganske chorizogryten René ofte varter opp med til kameratene; de har forresten noen faste whiskysmakinger i året. Og nå går René og en kamerat med planer om å brygge sitt eget juleøl.

Sterk mat, sterk drikke, sterke fortellinger, sterke farger og sterk reklame.

Det er klart han er vår mann!

– Jeg liker godt farger, sier han. – Det fargesterke. I alt som handler om kunst og design, skal det smelle litt. Hvis jeg får bestemme, skal det være fargerikt!  

– Jeg er heldig!

René har alltid visst at han skulle jobbe med noe kreativt. På SFO tegnet han hele dagen, hver dag. På ungdomsskolen ble interessen for film og grafisk design vakt. På videregående gikk han media og kommunikasjon. Og på folkehøyskolen i Søgne handlet det meste om film.

René har også to års grafisk design utdanning fra NKH i Oslo og fullførte bacheloren i Australia. Han har jobbet som frilanser i Stavanger og Oslo siden 2012. Det siste faste engasjementet før vi i Impress var så heldige å få ham på laget, var hos møbelkjeden Skeidar.

Mange jern i ilden

For René er hobbyen jobb og jobben hobby. På fritiden driver han blant annet med digital kunst, gjerne inspirert av den albanske designeren Vasjen Katro, bak Instagramprofilen @Baugasm, og andre kunstnere René følger på Instagram. – Jeg liker å drive med litt abstrakt fargelek, utforske former og farger, forteller han.

Et prakteksemplar på Renés utforsking av former og farger fra hans Instagrambruker @color.dodge, som er 100% dedikert til abstrakte plakater.

René har også andre jern i ilden. Han er gitarist og metallvokalist. Han spilte i band for noen år siden. Det kunne han godt tenke seg å ta opp igjen. Foreløpig blir det med å synge i dusjen. – Men det er klarert med naboene, smiler han. – Og så er det ikke så veldig tungt og dystert. Det må være mye melodi i musikken.

Det finner han særlig i svensk metall som In Flames, Soilwork og Opeth. Med en far som sverger til gamle travere som Pink Floyd, Phil Collins og Scorpions så er det ikke vanskelig å se hvor musikksmaken stammer fra. En uke hvert år bringer musikkinteressen ham til verdens største metallfestival, i Wacken i Tyskland.

Kortfilmer lager han også:  – Jeg liker å uttrykke meg på alle mulige måter, sier René. – Men jeg holder jo mest på med det fordi jeg synes det er kjekt.

Sommeren er favorittårstiden

René kan kunsten å skru på og kjøre motorsykler. Det er vel derfor sommeren er favorittårstiden. Han liker seg ute og tar gjerne en MC-tur på måfå, inntil han kommer over et sted han synes er fint der han slår seg ned og lever litt i nuet før turen går videre. Noen ganger kjører han også på lange, mer planlagte turer.

René griper hver eneste mulighet han får til å hoppe på sin sorte Yamaha MT-07. Vi tøyset ikke da vi kalte han "Black Rider".

Om vinteren blir det dessverre ikke noen turer på motorsykkelen. – Jeg går litt i hi om vinteren, sier han. – Da sitter jeg inne og ser en film, leser, spiller spill.  

Favorittregissøren er Martin Scorsese, bak klassikere som Taxi Driver og Goodfellas, samt nyere filmer som The Wolf of Wall Street og The Irishman. Han verken ser eller leser hva som helst. Av litteratur går det helst i fagbøker og selvhjelpsbøker, det som er nyttig og som han kan lære noe av. Sånn har han i grunnen alltid vært, forteller han. Han driver hele tiden og utdanner og forbedrer seg selv.

Et vandrende kunstverk  

René driver og finpusser på seg selv også, bokstavelig talt. Der andre kanskje unner seg en søt liten tatovering på armen eller skulderen, går han mer omfattende til verks og dekorerer større deler av kroppen hver gang han besøker tatovøren. Han tegner alle tatoveringene selv.

– Litt av poenget er at jeg ville overføre kunsten min til kroppen, forteller han. – Jeg ville ikke bruke digitale flater eller lerreter på dette, men heller ta i bruk min egen kropp.

Det begynte da han var 18 år gammel. Gradvis har han fått flere tatoveringer. Som regel bruker han et par år på å tegne og planlegge en tatovering før han får den gjort. En kroppsdel om gangen. Han er en kunstnersjel. Han bruker kroppen som lerret. Han er et vandrende kunstverk.  

Men han gjør ikke noe nummer ut av det. René foretrekker å virke i det stille. Han er ingen aktivist som står på barrikadene og skriker, selv om han som metallvokalist sikkert ville hatt gode muligheter for å bli hørt. Han er ingen misjonær, verken for miljø, veganisme eller whisky. Han er bare en bevisst forbruker som gjør de rette tingene, uten å snakke så veldig høyt om det.

– Jeg vil jo bare gjøre min greie, så får andre gjøre sin, sier han. – Det er ikke så mye å mase om egentlig.

Men vi synes vi har all mulig grunn til både å mase og flagge og rope det ut høyt og gjøre et nummer ut av at vi har fått denne fargerike og kreative kraftpakken med på laget!

Velkommen til Impress, René!

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Han som strekker seg lengst
Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.