Våre tanker
7 Mar

Spørsmål om krig – og vårsko

Samina Bruket
/
Innholdsprodusent

– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!

Det er utrulig hvor kjapt fokuset kan svinge fra det ene til det helt andre, hos de små. Før du rekker å svare på et spørsmål, kommer det neste ...

Den mest behagelige rekkefølgen for forelderen, er den der et enkelt ja/nei-spørsmål kommer til slutt. Der ungen blir fornøyd bare du svarer på det siste, det første de lurte på har de jo allerede glemt! «Ja – vi skal på skobutikken nå.»

Men så er det også noen spørsmål du ikke kan unngå å svare på. Der den som spør virkelig trenger et svar. Eller egentlig trenger å sjekke at et troverdig svar, blir bekreftet av en voksen de stoler på. I dette tilfellet er det informasjon fra NRK Supernytt mamma skal verifisere.

Jeg så ikke den aktuelle Supernytt-sendingen. Gir likevel et «mammasvar» på spørsmålet, så pedagogisk jeg klarer. Skuldrene senkes litt til på ungen i sofaen. Like etter spretter hen opp, og springer ut i gangen for å gjøre seg klar.

Vårskoshopping i vinterferien. Varmt og kaldt om hverandre. Helg. Ny uke.  

Lese nyheter med tårer i øynene. Skrattle av morsomme videosnutter på YouTube. Dele ut likes nedover og bortover på Instagram. Før du rekker å tenke en tanke, kommer den neste. Det er utrulig hvor kjapt fokuset kan svinge fra det ene til det helt andre, hos de voksne.

Vi trenger også det fine, varme, gode. Vi gjør det alle, både små og store. Trygge og utrygge.

Fortell om den kjekke skituren dere endelig fikk til. Herlighet, så søt valpen din er! Så bra at du deler saker om de mange, mange frivillige, som den om unge studenter som gir fysisk og psykisk hjelp i Lviv. Takk for at du, som alltid, poster en ny ukemeny på Insta søndag kveld.

Og takk til NRK Supernytt for at dere tar barn på alvor. Så følger vi hjemme opp med bekreftelse – og nye vårsko.

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Han som strekker seg lengst
Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.