Grønt kontor
10 Mar

Organiske vegger in spe

Samina Bruket
/
Innholdsprodusent

Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: Grønne vekster skulle få ta stor og sentral plass, for planter gir godt innemiljø og de er vakre å se på.

Og for en start det ble på nye tider, i nye rom. I vakre, sortmalte plantekasser, vokser nå fire organiske vegger. Plantene klatrer på wireoppheng – designet og satt sammen her på huset. Kombinasjonen av treverk og planter i høyden gir en varm atmosfære. Og stilig er det at plantene har en konkret funksjon, i tillegg til å pynte opp.

Levende vegger

– Disse plantene gror med oss, vi vil kunne følge hvordan planteveggene tetter seg til. De skal bli levende skillevegger, som skjuler ledninger og demper innsyn, forklarer Merethe.

Hun er uoffisiell husgartner og ivrer for planter både hjemme og på arbeid. På vei gjennom kontorlandskapet titter hun ofte innom plantene, som er et felles prosjekt.

Boost for kreativiteten

– Vi må alle passe på at plantene har det bra – ja, gi dem kjærlighet og gode tanker. På sikt, når de vokser helt opp, vil det bli jungelfølelse her inne. At det er ekte planter, gjør veggene enda mer spektakulære. Dette er veldig fint for kreativiteten.

Merethe forteller at plantene er inspirerende å se på – med alle de fine mønstrene og formene. Et naturlig valg av dekor for et designkontor!

Nå er det tidlig i vekstprosessen, men konturene av hvordan det kommer til å bli er der allerede. Veggene er blitt vår centerpiece på kontoret.

– Det er en gøy parallell ting som skjer ved siden av arbeidet på kontoret. Det krever ikke mye jobb, men gir mye tilbake – både estetisk og funksjonelt, sier Merethe.

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Han som strekker seg lengst
Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.