Trening
23 Mar

Smilepuls med hjertet i halsen 

Klar, ferdig – løp! Foto: Merethe Opstad Clausen
Mirjam Seljeskog
/
Daglig leder

Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...

Og resultatet blir at du, sammen med hele bedriften, to år etterpå trener flere ganger i uken! Da snakker vi ubeskrivelig god følelse, som i tillegg gir samhold, inspirasjon og god helse i bedriften. 

For meg var det den klassiske historien, jeg har alltid vært aktiv og trent mye, men plutselig var det gått alt for mange år uten systematisk trening. Hver dag lå det i bakhodet at nå må jeg komme i gang igjen, uten at jeg verken visste hva jeg ville trene eller hvor jeg skulle begynne. Jeg hadde vondt både her og der, men verst var det i skuldrene, som nærmest var kronisk betente. Jeg kunne bare glemme å løpe lenger enn 500 meter.

Helene Abusland ønsker oss velkommen til en ny løpekurs-økt. Og det var akkurat her, utenfor Stavanger konserthus, jeg møtte trener Helene for aller første gang – for snart to år siden! Foto: Merethe Opstad Clausen

En kranglete kropp

Januar 2020 begynte jeg hos en helt fantastisk fysioterapeut, Åse Marit. Hun skjønte tegningen og stilte meg de rette spørsmålene, tok meg på alvor (mer enn jeg selv gjorde) og ga meg øvelser som knapt kan kalles øvelser. Latteren satt løst i familien da jeg kom hjem og øvelsene, eller bevegelsene, bare var å ligge på gulvet å gjøre en til to repetisjoner.

Ukene gikk og jeg var pliktoppfyllende mellom timene hos Åse Marit, men trangen til fremgang og skikkelig trening presset på. Jeg var utålmodig, hun holdt tilbake. I slutten av mai kom vendepunktet. Uten å spørre Åse Marit meldte jeg meg på et løpekurs. Jeg ante ingenting om hva som ventet, bare at vi skulle møte opp fem ganger og at det passet perfekt inn før ferien begynte.

Angsten og angeren kom umiddelbart etter at jeg var påmeldt. Det ble latter både i lunsjen og ved middagsbordet hjemme. Alle var spent på hva jeg egentlig hadde meldt meg på.

Helene Abusland og meg fotografert like før treninga er i gang på vårens løpekurs. Foto: Merethe Opstad Clausen

Smilepuls

Spent møter jeg til første løpeøkt på den åpne plassen utenfor Stavanger Konserthus. Det er flere treningsgrupper der, så jeg spør meg frem for å finne den jeg skal til. Jeg føler meg ør og ubekvem frem til jeg møter Helene, som er treneren. All frykt for hva jeg har meldt meg på forsvinner i det øyeblikket hun begynner å snakke til oss, fire damer, alle på ulikt nivå, ingen kjenner hverandre.

Underveis i første økt er jeg helt på gråten, jeg er kvalm og på vei hjem må jeg svinge inn i en busslomme for å huske hvor jeg skal. Det var bare etter første økt, for kurset ble en braksuksess! Jeg fikk ikke kjeft av fysioterapeut Åse Marit, men ros og oppmuntring. Jeg fikk selvtillit, rask respons og bedret kondis, glede og verktøy til å fortsette treningen gjennom sommeren. Helene viste oss hvor enkelt trening kan gjennomføres der du er, uten at den stiller særlige krav. Det ble rett og slett en åpenbaring for meg!

Bedriftstrening

Så kom høsten og jeg grublet på hvordan jeg kunne få trene mer med Helene, og det var da ideen om bedriftstrening kom. Vi er en sammensatt gjeng, noen trente mye, noen ikke i det hele tatt. Men jeg merket at flere hadde lyst til å begynne med trening og alle var opptatt av å leve sunt. Og jeg visste at det er en investering for bedriften at vi setter av tid til trening som bidrar til god helse. Samtidig som jeg tenkte at det er fint å begynne i fellesskap med en trener som kunne veilede, heller enn at alle gikk i gang på egenhånd og risikerte å pådra seg skader.

Helene tok utfordringen på strak arm, det samme gjorde den gode gjengen i Impress. Vi kjøpte matter, og hver onsdag klokka 15 har vi trent siden. Alle er blitt hekta på trening og trener flere ganger i uken. De to siste årene har julegaven til de ansatte vært PT-time med Helene, og denne våren er tre av oss i Impress-gjengen på løpekurs på fritiden, i tillegg til onsdagsøkten.

Jeg vil bare si – for en gjeng, for en trener, for en glede og for et resultat!

Heia! Her er oppvarmingen i gang. En runde rundt konserthuset varmer muskler – og vekker smil. Foto: Merethe Opstad Clausen
En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Han som strekker seg lengst
Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.