Film­produksjon
26 Mar

Historien bak møblene

Samina Bruket
/
Innholdsprodusent

– Vi reiser ut for å være der magien skjer, men vet ikke helt hva som venter når vi kommer frem. Da er jeg bare veldig i situasjonen, sier kreativ leder i Impress Mariken Steen–Forgaard etter å ha vært på filmoppdrag på en møbelfabrikk på Hellvik.

Oppdragsgiver er Haukaas møbler og interiør i Stavanger. Siden oppstarten i 1934 har visjonen deres vært å formidle det beste innen skandinavisk design. Og i denne filmen var det samarbeidet med møbelprodusent Eikund som skulle vises.

– Eikund har gjenopptatt produksjonen av norske designklassikere som har vært ute av produksjon lenge. Og da vil man gjerne være der på fabrikken for å se når møblene får liv. Det er som om de gjenoppstår.

Mariken er opptatt av å lage film som får frem prosesser og som gir bakteppe. Denne filmen skal ha trippel verdi. Den skal gagne oppdragsgiver og møbelprodusent – samtidig som kjøperen skal kjenne at dette er godt og viktig.

– Det gir en ekstra verdi til kunden som sitter i en stol hjemme i stua når de har et bilde på hvem det er som står bak møbelet. En ting er kvaliteten i selve møbelet, en annen ting er at hele produksjonssyklusen skal være god. I dette oppdraget betyr det at du ser folka bak og alt arbeidet som ligger i deres reise. Det er jo ikke slik at det bare har vært å starte produksjonen, det har vært en kjempeprosess for Eikund å komme frem til hva de skal produsere og hvordan.

Ved å vise historien bak møblene får man mer respekt for arbeidet som ligger bak, og at man kan få til gode ting gjennom samarbeid, ifølge Mariken.

– Og det inspirerer til å tenke stort og lokalt – at det ikke nødvendigvis er motsetninger. Vi snakker om skandinavisk design og det forbinder folk oftest med dansk design. Her jobber vi med folk som får frem kvaliteter som er der, men som har stått i skyggen. Det å bidra til å løfte frem en stolthet over norske møbelklassikere fra 1950- og 60-tallet er fint å få være med på.

Se jobbene vi har gjort i samarbeid med haukaas her.

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Han som strekker seg lengst
Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.