Samina Bruket
/
Innholdsprodusent
Publisert:
26
/
03
/
2021

Historien bak møblene

– Vi reiser ut for å være der magien skjer, men vet ikke helt hva som venter når vi kommer frem. Da er jeg bare veldig i situasjonen, sier kreativ leder i Impress Mariken Steen–Forgaard.

Hun har nylig vært på filmoppdrag på en møbelfabrikk på Hellvik sammen med vår fotograf. Oppdragsgiver er Haukaas møbler og interiør i Stavanger. Siden oppstarten i 1934 har visjonen deres vært å formidle det beste innen skandinavisk design. Og i denne filmen var det samarbeidet med møbelprodusent Eikund som skulle vises.

– Eikund har gjenopptatt produksjonen av norske designklassikere som har vært ute av produksjon lenge. Og da vil man gjerne være der på fabrikken for å se når møblene får liv. Det er som om de gjenoppstår.

Mariken er opptatt av å lage film som får frem prosesser og som gir bakteppe. Denne filmen skal ha trippel verdi. Den skal gagne oppdragsgiver og møbelprodusent – samtidig som kjøperen skal kjenne at dette er godt og viktig.

– Det gir en ekstra verdi til kunden som sitter i en stol hjemme i stua når de har et bilde på hvem det er som står bak møbelet. En ting er kvaliteten i selve møbelet, en annen ting er at hele produksjonssyklusen skal være god. I dette oppdraget betyr det at du ser folka bak og alt arbeidet som ligger i deres reise. Det er jo ikke slik at det bare har vært å starte produksjonen, det har vært en kjempeprosess for Eikund å komme frem til hva de skal produsere og hvordan.

Ved å vise historien bak møblene får man mer respekt for arbeidet som ligger bak, og at man kan få til gode ting gjennom samarbeid, ifølge Mariken.

– Og det inspirerer til å tenke stort og lokalt – at det ikke nødvendigvis er motsetninger. Vi snakker om skandinavisk design og det forbinder folk oftest med dansk design. Her jobber vi med folk som får frem kvaliteter som er der, men som har stått i skyggen. Det å bidra til å løfte frem en stolthet over norske møbelklassikere fra 1950- og 60-tallet er fint å få være med på.

Se jobbene vi har gjort i samarbeid med haukaas her.

Samina Bruket
/
Innholdsprodusent
Publisert:
26
/
03
/
2021
Tittel
Ingress
Finn flere aktuelle saker
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
6 etapper, 14 skribenter, 116,6 km …
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangskjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.