Intervju
27 Nov

Han som strekker seg lengst

Sigmund Jensen
/
Prosjektleder

Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.

Vi visste hva vi gjorde, da vi spurte om Trond Aril ville begynne hos oss. Vi kjente ham fra før, visste hva han står for. Vi har selv erfaring med hvor drivende dyktig han er. Hvor god han er på kundebehandling. Fagmann til fingerspissene. Prosjektleder. Rådgiver. Integritet. Nettverk. Og en tvers gjennom likandes kar med smittende humør – som byr på seg selv!

Klart stemningen sto i taket, da vi skjønte han hadde lyst til å bli en Impresser! Nå er han godt i gang, og har fått varme i stolen og fart på sakene.

Det er nok mange som «yter det lille ekstra» og «strekker seg litt lenger». Men det er ikke så mange som kan angi akkurat hvor langt de strekker seg – i kilometer. Og mil. Det kan Trond Aril. Han har kjørt Stavanger–Skien tur–retur for å hente bøker og kunne levere til avtalt tid. Han har kjørt til Oslo og rundt omkring på Sør- og Vestlandet for å levere trykksaker rettidig til kunder, messer og stands.  

– Jeg føler meg personlig ansvarlig for kundene, sier Trond Aril selv om saken. – Det er ikke kjekt når ting går galt, men i produksjonsbedrifter gjør det jo av og til det. Så kommer det an på hvordan du håndterer og løser det. Når kundene overlater ting til meg, skal de kunne kjenne seg trygge på at alt ordner seg, sier han med ettertrykk.

Trond Aril er utdannet trykker. Han fullførte læretiden hos Stavanger Offset, og jobbet deretter i grafiske fag i 24 år. Tolv år som fagmann, tolv år i salg og prosjekt. Han kan faget.

– Jeg var fem uker i oljebransjen, men så er det dette med skomakeren og lesten og sånn, forteller han. Da det åpnet seg en mulighet i salg og markedsføring hos Kai Hansen, grep han den. Det var i 2011. – De hadde nok sett at jeg kan snakke med folk, sier han.  

Impress er en liten bedrift sammenliknet med de forholdene Trond Aril kommer fra, men det ser han bare som positivt: – Du er mer potet her, mer involvert i alt som skjer og på alle nivåer, det er veldig kjekt!  

Trond Aril er en Impresser og har rukket å finne seg vel til rette! I bakgrunnen har René og Justyna vanskelig for å tøyle sin begeistring. Foto: Merethe Opstad

En av Trond Arils spisskompetanser, er lyd. Det er han over gjennomsnittet interessert i, og kort og godt en kløpper på. Den interessen henger nok sammen med at han har vært aktiv i musikkmiljøet i regionen og i 15 år drev sitt eget studio med 5 innspillingsrom og det hele. «Suksesslaboratoriet» i østre bydel i Stavanger hadde alt fra lokale up and coming artister til Hilde Selvikvåg og Kaizers på besøk.

– Vi gjorde preproduksjonen på Maskineri-platen til Kaizers, forteller han. – Det var kult!

Som musiker har Trond Aril vært på turné og stått på noen scener rundt om i landet. En kort periode var han også med i Skambankt, og spilte blant annet på VG-Lista Topp 20. Men det ble ikke til at han utga egen musikk før han fikk det han omtaler som en prematur førtiårskrise. Da brukte han og bandet en uke i Etne på å spille inn en fullengder under navnet Ted & the drummer. Musikken ligger på Spotify.  

– Popstjernedrømmen feida ut i løpet av 2000-tallet. Vi skjønte aldri hvor mye arbeid som skulle til, røper han. Men gitaren er ikke hengt på hyllen, skrivebordsskuffen er full av skisser. – Det kan kanskje bli til noe etter hvert. Vi får se.  

All denne kunnskapen og kompetansen har Trond Aril tatt med seg til oss. Han har allerede blitt en uvurderlig ressurs på lyd, podcaster og audiovisuelle produksjoner, til glede for oss og våre kunder, i tillegg til den gode jobben han gjør som senior markedsrådgiver. Men han var litt spent også – det er ikke bare-bare å skifte beite etter 12 år, selv om vi er gamle kjenninger.

– Det var jo litt skummelt, medgir han. – Jeg var egentlig ikke på utkikk etter ny jobb, men når det dukker opp noe, må du jo høre på hva folk har å si. Tiden går fort, og plutselig en dag sitter du der. Så da jeg fikk denne muligheten, kunne jeg ikke si nei.  

Det er vi veldig glade for. Vi ser fram til fortsettelsen sammen!

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Han som strekker seg lengst
Er det noen som går den ekstra milen for kunder og kolleger, så er det Tananger-gutten, musikeren og eks-håndballspilleren Trond Aril Espedal.
5 tips for deg som vil bli god å tegne
Men jeg mener at alle kan bli gode å tegne, om de bare har interesse for det. Her er 5 tips for å komme i gang!
«It’s now or never»
Les intervjuet med vår nærmeste nabo – i Erfjordgata 8.
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.