Intervju
22 Aug

Her er Justyna!

Det er en stor glede å ha Justyna Stachon på laget! Foto: Merethe Opstad Clausen
Samina Bruket
/
Innholdsprodusent

Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.

Vi har stilt henne fem spørsmål, les mini-intervjuet – og bli litt bedre kjent med Justyna.

Hvilken årstid liker du best ­– og hvorfor?

­­­– Sommer, absolutt sommer, for jeg fryser alltid og må ha minst 20 grader for å være komfortabel. Dessverre har vi ikke ofte skikkelig sommer i Norge, men den polske sommeren – det er der jeg liker meg best! Det er fint om vinteren også, men da må det være skikkelig snø og ikke slik stavanger-slaps-snø som det ofte er her, haha!

Hvis du bare kunne ha én hobby, hva ville det vært?

– Oi. Teller gaming som hobby? Da er det å sitte foran PC-en og spille, spesielt Sims, favorittspillet mitt helt siden jeg var ni-ti år. Det er vel ikke helt lovlig å ha det så tidlig, you know ... men foreldrene mine sa det var ok.

–Jeg er veldig glad i å lese bøker også, men gaming slår alt hvis jeg kan kategorisere det som hobby, kan holde på i flere timer og tiden bare flyr. Jeg spiller online også, men liker egentlig best å bare spille for meg selv, kose meg med headset på og bare stenge verden ute litt. Det er det helgene mine går i.

Hvilke rare matkombinasjoner liker du å spise?

– Sjokkerende nok er gulost og syltetøy på skive det rareste jeg har kombinert. Ellers så har jeg ikke noen uvanlige matkombinasjoner. Jeg prøver meg ikke så mye frem.

Vi har ikke hørt henne synge på kontoret ennå... men det kommer kanskje? Foto: Merethe Opstad Clausen

Helt ærlig: Når sang du sist?

– Hahaha! Teller det når jeg synger for meg selv i bilen? Det er «løye» at du spør om akkurat det! Nylig var jeg på IKEA og handlet med mamma, vi kjørte to biler – og jeg foran. Da vi kom hjem, lurte hun på hvem jeg hadde snakket med. Jeg bare «jeg snakket ikke med noen ...» og hun svarte «men du hadde jo munnen åpen!»

Hehe, så jeg synger i bilen, ja. I dag på vei til jobb og. Jeg stod litt i kø, da måtte jeg jo gjøre noe.

Så må vi få inn et jobbrelatert spørsmål også: Hvor finner du inspirasjon?
­

– Jeg vet at det er et standardsvar, men egentlig over alt. Av og til i en reklame på bussen eller på et busskur. På Instagram kan jeg bli inspirert av ting, noen lager hjemmelagede tepper og puter, da kan jeg for eksempel bli inspirert av farger eller mønster.

–Ja, og negledesign inspirerer meg fort, det er småting jeg kan plukke noe fra. Til og med et negledesign kan bli et faktisk design på emballasje, plakat, brosjyre. Ser jeg kule fargekombinasjoner kan ballen begynne å rulle. Jeg tenker med en gang «hvor kan jeg bruke det?» Så jeg har massevis av screenshotslagret på mobilen og harddisken.

– En teit reklame på Facebook kan også få meg til å tenke «kult – det vil jeg gjøre noe med!» Det verste ordet å bruke grafisk er nok «kult», men av og til er det der ideene begynner å forme seg.

En tittel til en sak
This is some text inside of a div block.
Finn flere aktuelle saker
Fargerik kunstnersjel!
Grafisk designer. Digital kunstner. Filmskaper. Musiker. Whiskykjenner. Veganer. Vi er glade og stolte over å kunne presentere den fargerike kreative kraften René Eide Rasmussen!
Her er Justyna!
Vi har fått et nytt ansikt på kontoret: Et kjekt tips førte til at våre veier møttes – og nå er Justyna Stachon vår mediegrafikerlærling.
PT-en som røsket oss ut av treningsdvalen
Istedenfor å jobbe på et treningssenter, vil Helene Abusland (27) heller gå litt «utenfor» og trene slike som oss!
Usynlig triks til TOC
Vi elsker styles i InDesign. Ikke minst når vi kan trykke på knappen og en innholdsfortegnelse åpenbarer seg.
Ny på laget
Her er Kirsti Wilhelmsen. Filmfotograf og tech-nerd. Kiter og snowboarder. Og fra denne uken av en «impresser»!
4 intervjutips til deg som skriver
Hvordan forbereder du deg når du skal møte nye mennesker og temaer? Her er en guide for deg som vil få mer ut av intervjuer.
Smilepuls med hjertet i halsen 
Når du på impuls melder deg på 5 ukers løpekurs, fordi det dukker opp i feeden på Instagram ...
Slik deler du en plante på 1-2-3
Babyplanter! Hva gjør du med de små skuddene som dukker opp i potten? Slik lager du en ny plante på 1-2-3.
Spørsmål om krig – og vårsko
– Mamma, blir det krig i Norge og? Vi skal kjøpe nye sko i dag, du sa det?!
Adobetips fra Elisabeth
Hun hjelper oss når vi står fast. Og nå kan du også dra nytte av kunnskapen hennes!
Årets viktigste julegave
I desember tilbyr Asfalt-selgerne kokebøker i stedet for blader, og i år har redaksjonen invitert Albert Idsøe til å dele av sin kunnskap om mat og matproduksjon i regionen.
Om å lage nære dokumentar­portretter
Hvordan lager filmskaper Frode Fimland de nære portrettene, som treffer det store publikum? Vi har spurt ham! Les svarene her.
Videre­utvikling av visuell identitet
Har du noen gang sett deg i speilet og følt at det du ser ikke helt representerer den du er eller det du står for?
Hils på et gøyalt, digitalt magasin!
Fine og nyttige ting – i flere former – det kan vi like. Så i år har vi laget en digital utgave av gratismagasinet Barnas Rogaland: Bladet som samler fylkets kjekkeste attraksjoner.
En helt ulik årbok
I arbeidet med årboken til Stavanger Turistforening anno 2021 har vi hentet inn et ekko av årbøker helt fra 1921 i alt fra papirvalg og annonser til layout.
Podcast frå borettslaget
«Kva drømmer du om å få jobbe med?» blei eg spurd om i jobbintervju her hos Impress for litt over eitt år sidan. Eg nølte litt før eg svarte ...
Historien bak møblene
Fotograf Merethe og Mariken som er kreativ leder i Impress var nylig på filmoppdrag på Hellvik. Her deler Mariken tanker om produksjonsprosessen.
Førstegangs­kjøperne er på vei
Bate lager filmserie som skal hjelpe ferskinger på veien til første boligkjøp. Og vi er i gang med casting og filmproduksjon.
Organiske vegger in spe
Da vi fikk komme med innspill til utforming av våre nye kontorlokaler, var et ønske viktigere enn andre: grønne vekster skulle få stor og sentral plass.
Text Link
This is some text inside of a div block.